FOTO. Scouts FOS Leeuwkens Linden voetballen tegen vluchtelingen

Zaterdagavond speelden de seniors, de oudste tak (16-18 jaar) van 285e FOS Leeuwkens Linden, een voetbalmatch tegen 12 bewoners van het opvangcentrum van Fedasil in Lubbeek.
Op het pleintje naast de kerk van Linden speelden ze 8 tegen 8 gedurende twee helften van een half uur. De Leeuwkens hadden al snel een 0-3 achterstand, maar uiteindelijk werd het na een spannende strijd toch 6-6. Er werd een verlenging van twee maal 10 minuten ingezet waarin nog één keer gescoord werd door het team van de vluchtelingen, 6-7. De regen tijdens de verlengingen kon de spelers niet deren terwijl de supporters onder het partytentje en de bomen schuilden. De Asielzoekers waren na 80 minuten voetballen de sterkste ploeg, de jongens van de scouts konden het net niet halen.

Voor iedereen de spelers en supporters was het een heel gezellige avond. De scheidsrechter (Nick Vastmans) heeft amper moeten fluiten. Er is veel gelachen geweest, goed verbroederd en heel sportief gevoetbald. Voor, tijdens en na de wedstrijd kregen alle aanwezigen verfrissende drankjes. Unaniem werd dan ook beslist dat dit evenement snel nog eens moet plaatsvinden.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blhsm_02325769