De Koning Boudewijnstichting en ROB-tv gaan op zoek naar de meest verdienstelijke vrijwilliger!

Acht jaar lang al bekroont de Koning Boudewijnstichting mensen die zich belangeloos inzetten voor een goed doel. Ook dit jaar gaat ROB-tv mee op zoek naar de meest verdienstelijke vrijwilliger in Oost-Brabant.

Van maandag 5 december tot en met donderdag 8 december stellen we de vijf genomineerden aan je voor in ROB Vandaag. Je kan alle informatie ook op deze pagina nalezen. De winnaar wordt op vrijdag 16 december bekend gemaakt. Hij of zij krijgt van de Koning Boudewijnstichting naast een pluim ook 2.000 euro. Alle informatie kan je ook terugvinden op www.depluim.be.

Dit zijn de genomineerden van dit jaar:

1. Guido Hendrickx en Armand Gallot

Guido en Armand uit Schiplaken bij Boortmeerbeek houden al jaren zangstondes voor senioren in rusthuizen in de buurt en bezorgen hen zo een leuke namiddag. En dat doet het duo helemaal gratis.

2. Aurelie Gielen

Aurelie Gielen uit Tienen is amper 15 jaar oud, maar dat houdt haar niet tegen om zich vrijwillig in te zetten voor haar buurvrouw. Die is niet goed te been en dus gaat Aurelie voor haar boodschappen doen en kookt ze ook.

3. Lucie Vanwesemael

Lucie Vanwesemael uit Langdorp is vrijwilliger bij de ziekenzorgafdeling. Daar geeft ze minder mobiele mensen een lift, ze helpt bij mantelzorg en gaat met zieken of mensen met een beperking mee op vakantie.

4. Martine Dekeyser en Jaak Debois

Martine en Jaak uit Loonbeek zamelen in hun vrije tijd geld in voor het project SOID. Dat is een school en weeshuis in Cambodja, waar de kinderen dankzij de steun van het loppel een opleiding krijgen.

5. Monique Baetens

Monique Baetens uit Tienen zet zich al 25 jaar in voor de plaatselijke KSJ vereniging als kookmoeder. Vorig jaar stelde de dokter MS bij haar vast en nu zit ze in een rolstoel. Toch blijft ze zich ook nu nog inzetten voor de ksj.

 

Intussen is de wedstrijd afgelopen en kan je dus niet meer stemmen voor jouw favoriet. In het nieuws van vrijdag 16 december kom je te weten wie er gewonnen heeft!