Het Groot Verlof pakt uit met eerbetoon aan Prince

Liefhebbers van hitsige funk en coole oldskool hiphop moeten deze zomer in Leuven zijn want tijdens de afsluitende urban weekender Half Oogst worden alvast ’t Hof van Commerce, hiphoplegende Grandmaster Flash en The New Power Generation verwacht. Die laatste brengen een ode aan Prince.

Met het aankomende schitterende weer, kijken heel wat mensen uit naar de zomer én naar Het Groot Verlof. Op de Grote Markt staat het hele weekend (11-12 augustus dans in de kijker vanaf 14 uur. De gekende Half Oogstprogrammatie rond dans en urban culture verhuist van het Mgr. Ladeuzeplein naar de Grote Markt. In de Naamsestraat kan je aan een dertigtal stands diggen naar coole vinyl, hippe kleren scoren of voor een funky fresh haircut gaan.

Op zondag 12 augustus eert de band die meer dan twee decennia Prince begeleidde zijn grootmeester met de Celebrating Prince-show. Verwacht je aan de bekende door NPG-begeleidde nummers als ‘Gett off’, ‘Cream’ en ‘Sexy MF’ vermengd met andere superhits van Prince zoals ‘1999’, ‘U got the look’, ‘Kiss’ en natuurlijk ‘Purple Rain’. 't Hof van Commerce viert zijn zilveren hiphopjubileum deze zomer in Leuven. Flip ‘Levrancier’ Kowlier, Serge ‘Dommestik’ Buysse en Kristof ‘DJ4T4’ Michiels geven er als vanouds weer een dikke lap op met hun vette beats. 

Afsluiter van Het Groot Verlof op zondag is levende hiphoplegende Grandmaster Flash, en dat met een nieuwe show waarin het volledige hiphopspectrum van de start eind jaren '70 tot nu aan bod komt.