Stem onze Doggy Dance de Beeldcapsule in

Reportage van ROB-tv in Beeldcapsule 2117!?

Nooit eerder werd ons leven zo vaak in beeld en geluid vastgelegd als in de voorbije eeuw. Veel van onze herinneringen zijn te herbekijken op onze smartphone, op dvd of misschien wel op VHS-cassette. Deze beelden gaan verloren als de cassettes en filmrollen waarop ze bewaard worden, niet meer afgespeeld kunnen worden. Ook voor het materiaal dat vandaag ontstaat, is duurzame digitale opslag cruciaal. Om in de toekomst nog van deze beelden te kunnen genieten, moeten we ze digitaliseren en duurzaam bewaren.

Met de Beeldcapsule wil het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA) de schat aan audiovisueel archiefmateriaal in Vlaanderen in de kijker zetten en hun relevantie tonen voor vandaag. Ook een van onze reportages kan naar de toekomst gestuurd worden: Doggy Dance, opgenomen in Diest. Een wandeling met de hond, samen tv kijken of samen een dansje doen: honden zijn voor veel mensen een geliefd gezelschapsdier. Waar vroeger vooral de functie van een huisdier van belang was, zijn ze er nu vooral voor ontspanning en gezelschap. Wat wordt de rol van de hond in 2117?

Nu is het aan jou om je favoriete video te selecteren. En wij hopen ook jouw stem te krijgen! Selecteer je eigen Beeldcapsule en deel ze met je vrienden en kennissen. De 5 meest gekozen video’s gaan in de 'Beeldcapsule 2117'.

Stemmen kan tot en met 22 oktober.