Inbrakenplaag teistert Oost-Brabant

Afgelopen nacht werd er zes keer ingebroken in Tremelo. Het Vondelpark was het grote slachtoffer. Daar werd binnendringen in 3 verschillende woningen. De daders kwamen telkens toe langs de achterkant en forceerden daar een deur of een raam. Ook op de Schrieksebaan, in de Grote Bollostraat en in de Nieuwstraat werd er ingebroken. Het gebeurde allemaal 's avonds tussen half zes en middernacht. De politie van Tremelo wil niets kwijt over de buit van de dieven. 

De afgelopen weken werd er ook in Scheprenheuvel-Zichem, Rotselaar en Wilsele merkelijk meer ingebroken dan anders. Zeker in Scherpenheuvel-Zichem werd exact dezelfde werkwijze gebruikt. Vorige week konden dieven zich daar 5 keer een weg naar binnen banen en in totaal zijn er zelfs al 20 woninginbraken geteld sinds eind oktober. In Rotselaar sloegen dieven maandagavond in 7 verschillende huizen toe.

De politie denkt dat het meer dan waarschijnlijk om dezelfde daders gaat die onze regio rondtrekken. Het parket van Leuven zegt dat het alle verschillende dossiers grondig onderzoekt en dan pas concludeert of er wel degelijk een verband is. Ondertussen raadt de politie de mensen aan om aandachtig te zijn en elk verdacht geval meteen te melden.

Inbrakenplaag teistert Oost-Brabant