Toekomst Bar Stan onzeker

De toekomst van Bar Stan, het café in de Constantin Meunierstraat in Leuven, is onzeker. De stad Leuven heeft de stedenbouwkundige vergunning, die nodig is om de bestemming van het pand te veranderen,  geweigerd. Bar Stan is nochtans al meer dan een jaar open.

Volgens de stad staat het gebouw nog altijd ingeschreven als handelspand en daarom willen de uitbaters dat veranderen naar horecapand.  De stad vindt dat een café niet past op die plaats en heeft een klacht gekregen van een buurtbewoner over lawaaioverlast. Ze weigert dus de vergunning..

De uitbaters van Bar Stan hebben beroep aangetekend bij de provincie. Die kan de beslissing van de stad volgen of toch zelf een vergunning afleveren. Als dat gebeurt, overweegt de stad om naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen te gaan. Ondertussen proberen de uitbaters hun goede wil te tonen, zo is het café deze week gesloten om het beter te isoleren. De eigenaars hebben ondertussen ook al bijna 1000 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die het café steunen. Eind mei weten we wat de provincie heeft beslist.