Drukjacht op everzwijnen in Bierbeek en Oud-Heverlee: toegang tot het Meerdaalwoud vandaag verboden

Drukjacht op everzwijnen in Bierbeek en Oud-Heverlee: toegang tot het Meerdaalwoud vandaag verboden

Drukjacht op everzwijnen in Bierbeek en Oud-Heverlee: toegang tot het Meerdaalwoud vandaag verboden

Het agentschap Natuur en Bos organiseert vandaag opnieuw een drukjacht op everzwijnen in het Meerdalwoud. Tijdens de jacht is het bos niet toegankelijk voor publiek.


Het doel van de jacht is om de populatie van everzwijnen onder controle te houden. Te veel everzwijnen in één gebied kunnen veel schade aanrichten aan landbouwgebieden. Ook zijn de dieren een gevaar als ze de baan op lopen, en zorgen ze voor gevaarlijke verkeerssituaties. Tijdens de jacht wordt gebruik gemaakt van camera's in het bos om de dieren te lokaliseren en te volgen.


De jacht vindt vandaag plaats in het hele Meerdaalwoud, beginnend met het stuk net voorbij de Naamsesteenweg. Aan de verschillende ingangen van het bos zullen borden gezet worden die de toegang verbieden, en aanduiden dat het onwettig betreden voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen.

Gerelateerd nieuws

  • Buitenspeeldag lijkt meer op binnenspeeldag, maar dat kan de pret niet drukken: "Het is een beetje slecht weer maar dat maakt het niet erger om binnen te spelen."

    Buitenspeeldag lijkt meer op binnenspeeldag, maar dat kan de pret niet drukken: "Het is een beetje slecht weer maar dat maakt het niet erger om binnen te spelen."

  • Gekantelde vrachtwagen verspert bijna volledige E40 in Haasrode richting Leuven, kijkfile in andere richting

    Gekantelde vrachtwagen verspert bijna volledige E40 in Haasrode richting Leuven, kijkfile in andere richting

  • Jules Verbist is 84 en geeft nog altijd training aan de reserven van Bierbeek: "Ik heb mijn hart verloren aan deze jongens"

    Jules Verbist is 84 en geeft nog altijd training aan de reserven van Bierbeek: "Ik heb mijn hart verloren aan deze jongens"

  • Nieuw vredesmonument langs spoorlijn in Bierbeek geplaatst: "Het doet nadenken over de gevolgen van racisme en onverdraagzaamheid"

    Nieuw vredesmonument langs spoorlijn in Bierbeek geplaatst: "Het doet nadenken over de gevolgen van racisme en onverdraagzaamheid"

  • Aantal verkeersongevallen met gewonden in politiezone Lubbeek daalt voor 't eerst in vijf jaar: "Ook trajectcontrole in Holsbeek mist zijn effect niet"

    Aantal verkeersongevallen met gewonden in politiezone Lubbeek daalt voor 't eerst in vijf jaar: "Ook trajectcontrole in Holsbeek mist zijn effect niet"