Komt er dit jaar geen Werchter Boutique of TW Classic? Haacht kreeg nog geen aanvraag vanuit organisatie

Komt er dit jaar geen Werchter Boutique of TW Classic? Haacht kreeg nog geen aanvraag vanuit organisatie

Komt er dit jaar geen Werchter Boutique of TW Classic? Haacht kreeg nog geen aanvraag vanuit organisatie

De gemeente Haacht heeft nog altijd geen aanvraag gekregen van organisator Live Nation voor Werchter Boutique en TW Classic. De organisatie moet zo'n aanvraag altijd indienen, omdat een deel van de parkings op grondgebied Haacht ligt en de gemeente ook enkele openbare wegen moet afsluiten. Volgens burgemeester Steven Swiggers krijgt de gemeente de vraag altijd eind december of midden januari, maar voorlopig is dat dus nog niet gebeurd. Dat betekent voor alle duidelijkheid niet dat de twee festivaldagen er niet komen, maar de tijd wordt wel krap. Vooral om praktische zaken zoals ticketverkoop, materialen en vrijwilligers te regelen. Ook het feit dat Frankrijk en Duitsland deze zomer buiten de Olympische Spelen en het EK voetbal geen andere grote evenementen willen toelaten, speelt volgens Haacht niet in de kaart van Boutique en TW Classic. Beide landen zijn vaste prik in een tournee van Amerikaanse artiesten, als die markt wegvalt kunnen ze beslissen om een jaar later door Europa te toeren. Organisator Live Nation laat weten voorlopig geen info om te delen te hebben over de dagfestivals.

Gerelateerd nieuws

  • 36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

    36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

  • Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

    Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

  • Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

    Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

  • Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

    Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

  • Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren

    Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren