Opnieuw protest bij Cytiva Belgium in Hoegaarden: "Personeel heeft recht op werkloosheidsuitkering"

Opnieuw protest bij Cytiva Belgium in Hoegaarden: "Personeel heeft recht op werkloosheidsuitkering"

Opnieuw protest bij Cytiva Belgium in Hoegaarden: "Personeel heeft recht op werkloosheidsuitkering"

Bij Cytiva Belgium, het vroegere Pall Life Science in Hoegaarden is vandaag opnieuw actie gevoerd tegen het stopzetten van de weekendploeg. De directie wil dat de werknemers ofwel verder werken bij de weekploeg ofwel vrijwillig opstappen. De vakbonden begrijpen dat er overbezetting is bij de weekendploeg, maar vinden de opties die het personeel krijgt niet correct: een overstap naar de weekploeg is voor de meeste werknemers onmogelijk omdat ze dan al een andere job uitvoeren. En bij een vrijwillig ontslag hebben ze geen recht op een werkloosheidsuitkering. Op 9 november voerden de bonden daarom ook al actie aan het bedrijf. Daarop besliste de directie om toch 26 werknemers officieel te ontslaan. Van 35 anderen wordt nog altijd verwacht dat ze aan de slag gaan bij de weekploeg of zelf opstappen, daarom protesteren de vakbonden vandaag opnieuw. Een kleine delegatie actievoerders zou vandaag wel contact hebben gehad met de directie. Die heeft beloofd in gesprek te gaan met de vakbonden, wanneer is nog niet duidelijk.

Gerelateerd nieuws

  • Hoegaarden zoekt landbouwer(s) om weide aan 't Paenhuys te bewerken: "Streven naar verwevenheid tussen landbouw en andere functies"

    Hoegaarden zoekt landbouwer(s) om weide aan 't Paenhuys te bewerken: "Streven naar verwevenheid tussen landbouw en andere functies"

  • 5 zusters Mariadal gaan op zoek naar nieuwe bestemming voor klooster: "Wij zijn eindig, we willen dat onze waarden worden verdergezet"

    5 zusters Mariadal gaan op zoek naar nieuwe bestemming voor klooster: "Wij zijn eindig, we willen dat onze waarden worden verdergezet"

  • Hoegaarden deelt gratis vallen voor Aziatische hoornaars uit

    Hoegaarden deelt gratis vallen voor Aziatische hoornaars uit

  • Willy Sommers, Greg Van Avermaet en Christoff stuurden al een filmpje om Robbe te steunen voor zijn zware operatie

    Willy Sommers, Greg Van Avermaet en Christoff stuurden al een filmpje om Robbe te steunen voor zijn zware operatie

  • Hoegaarden en Bierbeek houden elkaar in evenwicht in spannend duel (1-1)

    Hoegaarden en Bierbeek houden elkaar in evenwicht in spannend duel (1-1)