Scheidsrechter uit Haacht in elkaar geslagen tijdens basketbalwedstrijd: "In 33 jaar carrière nog nooit meegemaakt"

Scheidsrechter uit Haacht in elkaar geslagen tijdens basketbalwedstrijd: "In 33 jaar carrière nog nooit meegemaakt"

Scheidsrechter uit Haacht in elkaar geslagen tijdens basketbalwedstrijd: "In 33 jaar carrière nog nooit meegemaakt"

Een basketbalwedstrijd in tweede provinciale tussen Willebroek en Sint-Amands is afgelopen weekend volledig uit de hand gelopen. De scheidsrechter van de wedstrijd, Steve uit Haacht, maakte volgens één van de spelers van Willebroek een verkeerde beslissing. Dit leidde tot een discussie tussen de scheidsrechter en de spelers van Willebroek. Steve werd onder meer op de grond geduwd, geslagen en kreeg meerdere schoppen in zijn gezicht. Hij en nog een andere scheidsrechter werden voor hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De wedstrijd werd gestaakt.


"Mijn oog is gewond geraakt, en is al dagen opgezwollen", laat scheidsrechter Steve weten aan onze redactie. "Ik ben ondertussen wel weer thuis, maar ben enkele dagen werkonbekwaam. In de afgelopen 33 jaar dat ik wedstrijden gefloten heb, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Maar ik ga wel gewoon scheidsrechter blijven, ik laat me niet afschrikken."


“Geen enkel geval van agressie kan getolereerd worden en bovenal staat de integriteit van scheidsrechters buiten kijf”, zegt CEO van Basketbal Vlaanderen Koen Umans. “Via onze rechterlijke raad is een onderzoek opgestart en zullen de daders desgevallend ook een straf opgelegd krijgen. Voor dergelijke gevallen kan dat gaan van een schorsing van 6 maanden tot onbepaalde duur of schrapping van het lidmaatschap.

Gerelateerd nieuws

  • 36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

    36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

  • Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

    Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

  • Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

    Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

  • Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

    Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

  • Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren

    Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren