StadSZteam wil duidelijke voorrangsregels op Dijk in Testelt: "Al heel wat spiegels gesneuveld bij het kruisen"

StadSZteam wil duidelijke voorrangsregels op Dijk in Testelt: "Al heel wat spiegels gesneuveld bij het kruisen"

StadSZteam wil duidelijke voorrangsregels op Dijk in Testelt: "Al heel wat spiegels gesneuveld bij het kruisen"

In Scherpenheuvel-Zichem wil oppositiepartij StadSZteam duidelijkere signalistie langs de Dijk in Testelt. Tussen de brug over de Demer en de Spellehut liggen die wegversmallingen, er staan nu geen voorrangsborden waardoor auto's vaak met twee tegelijk door de versmallingen rijden. De auto's die rakelings langs elkaar rijden veroorzaken volgens het stadSZteam veel onveilige situaties met blikschade en gesneuvelde spiegels tot gevolg. De partij wil de versmallingen behouden, maar duidelijke voorransgborden plaatsen. Autobestuurders die vanuit het centrum van Testelt komen moeten volgens de partij aan alle versmallingen voorrang krijgen, net zoals op de brug, zodat de dorpskern niet overbelast wordt. Morgen legt de partij haar voorstel voor aan de gemeenteraad, het stadsbestuur zal daar een antwoord op het voorstel formuleren.

Gerelateerd nieuws

  • Scherpenheuvel-Zichem investeert 2 miljoen euro in verschillende wegenwerken: een overzicht

    Scherpenheuvel-Zichem investeert 2 miljoen euro in verschillende wegenwerken: een overzicht

  • Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

    Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

  • Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

    Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

  • Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

    Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

  • Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

    Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life