Strengere geluidsnormen, extra subsidie: Keerbergen maakt nieuwe afspraken met verenigingen voor fuiven

Strengere geluidsnormen, extra subsidie: Keerbergen maakt nieuwe afspraken met verenigingen voor fuiven

Strengere geluidsnormen, extra subsidie: Keerbergen maakt nieuwe afspraken met verenigingen voor fuiven

De gemeente Keerbergen voert een nieuw fuifcharter in. Die nieuwe afspraken komen er na overleg met de Chiro, KLJ, Scouts en de jeugdraad. Omdat de fuiven van die erkende verenigingen in de meeste gevallen plaatsvinden op de terreinen van de jeugdbewegingen zelf zijn de geluidsnormen aangepast, zodat de muziek voor minder hinder zorgt bij de buurtbewoners. Concreet wordt het geluidsniveau beperkt van 100 naar maximaal 95 decibel. Een externe firma zal de verscherpte geluidsnormen ook controleren. Daarnaast kan er aan verenigen opgelegd worden om extra professionele security in te zetten op fuiven met meer dan 1.000 bezoekers. Elke jeugdvereniging kan wel een beroep doen op een fuifsubsidie van 2.500 euro per jaar om bijvoorbeeld een grote feesttent te huren.

Gerelateerd nieuws

  • Keerbergenaar Thibaut Vervoort geselecteerd voor kwalificatietoernooi 3x3 basket voor Olympische Spelen in Parijs

    Keerbergenaar Thibaut Vervoort geselecteerd voor kwalificatietoernooi 3x3 basket voor Olympische Spelen in Parijs

  • Twee deelwagens op het gemeenteplein in Keerbergen: "Er komen ook nog deelfietsen rond de kerk aan het gemeenteplein."

    Twee deelwagens op het gemeenteplein in Keerbergen: "Er komen ook nog deelfietsen rond de kerk aan het gemeenteplein."

  • Omgevingsvergunning voor vernieuwing Keerbergs recyclagepark nu toch goedgekeurd, werken beginnen ten laatste begin volgend jaar

    Omgevingsvergunning voor vernieuwing Keerbergs recyclagepark nu toch goedgekeurd, werken beginnen ten laatste begin volgend jaar

  • Slimme verkeerslichten in Keerbergen moeten voor meer veiligheid fietsers zorgen

    Slimme verkeerslichten in Keerbergen moeten voor meer veiligheid fietsers zorgen

  • Molenaar maalt zelf meel in Heimolen in Keerbergen: "Ons meel is van een totaal andere kwaliteit als dat van de meelfabriek"

    Molenaar maalt zelf meel in Heimolen in Keerbergen: "Ons meel is van een totaal andere kwaliteit als dat van de meelfabriek"