Over De Rand

Over de Rand is een wekelijks magazine over het leven in de Vlaamse Rand. Dat zijn de Vlaamse gemeenten die rond Brussel liggen. We zoeken de leukste activiteiten op en onderzoeken de belangrijkste beleidsmaatregels.

De Vlaamse Rand komt vaak in het nieuws in dossiers als de splitsing van BHV of de faciliteitengemeenten. Maar de regio kent ook een rijk Nederlandstalig verenigingsleven en enkele mooie toeristische troeven. Over de Rand zet ze in de verf.

Door de streekgebonden taalproblematiek zijn er binnen de Vlaamse Rand veel initiatieven voor mensen die Nederlands willen leren. Meestal gebeurt dat in samenwerking met vzw De Rand en de cel coördinatie van de Vlaamse Rand van de Vlaamse overheid. Over de Rand neemt de initiatieven onder de loep en legt uit waar mensen terecht kunnen als ze er meer over willen weten.

Tot slot volgt Over de Rand nauwgezet het beleid op van Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts.

Elke woensdagavond krijg je een nieuwe aflevering op ROB-tv en Ring-tv en dat van september tot en met juni. Elk eerste weekend van de maand krijg je een compilatie van de voorbije afleveringen.

| Share