Score

Leuven Bears mee aan de leiding in de Elite Silver na makkelijke overwinning (65-82) tegen Hekkensluiter Den Helder Suns

In het basketbal hebben de Leuven Bears met 65-82 gewonnen tegen Den Helder Suns, de hekkensluiter in de Elite Silver. Op het parket van de Nederlanders kwamen de Bears nooit echt in gevaar. Aan de rust staat er een comfortabele 29-46 voorsprong op de tabellen, hoewel coach Casteels de geblesseerden Vanderhaegen en Riley moet missen. In het derde en het vierde kwart kan Den Helder even terug aanklampen, maar onder leiding van Key loopt Leuven terug uit. De Amerikaan is de grote man met 19 punten, het wordt uiteindelijk dus 65-82. De Leuvenaars halen zo knap 8 zeges uit 9 wedstrijden in de Elite Silver. Met nog drie wedstrijden te gaan voor de play-offs beginnen, staan de Bears op een gedeelde eerste plaats met Mechelen en Bergen.