Nieuws

Motorrijder uit Herent geflitst aan 164 km/u in Boortmeerbeek

embed

1. Meer dan 1.300 gezinnen krijgen de kans om hun geld terug te eisen in een rechtszaak tegen een Leuvenaar die hen oplichtte met de websites pamperbox.be en luierbox.be. De man is doorverwezen naar de correctionele rechtbank.


2. In Boortmeerbeek is dit weekend een motorrijder uit Herent geflitst terwijl ie maar liefst 164 kilometer per uur reed, dat gebeurde tijdens een alcohol-en verkeerscontrole op de Leuvensesteenweg. Nadat ie aan die enorme snelheid een politiecontrole passeerde, zetten agenten meteen de achtervolging in. De motorrijder moet zijn rijbewijs 15 dagen inleveren.


3. In Hoegaarden is vorige zondag ex-schepen van Financiën, Onderwijs en Volksgezondheid Fred Francart overleden. Francart  werd in 2006 verkozen als schepen. Hij zette zich vooral in voor de vernieuwing van de gemeenteschool en hielp bij de ruimtelijke uitbreiding van enkele belangrijke bedrijven zoals PALL en ABinbev. Zelf had Fred Francart een hoge bestuursfunctie bij electronicagigant Philips. In 2016 stopte hij als schepen. Francart werd 73 jaar oud.