Nieuws

Gemeentelijk rampenplan Haacht en Boortmeerbeek afgekondigd na brand van gisteren

De inwoners van Haacht, Boortmeerbeek en Kampenhout worden op dit moment geëvacueerd. Gisterennamiddag brak er een brand uit bij het bedrijf Renewi in Kampenhout-sas. De brand is nog steeds onder controle maar door de regenval is er meer rookontwikkeling, en ook blijvende laaghangende rook die hinder veroorzaakt. Daarom heeft de brandweer geadviseerd om toch het gemeentelijk noodplan af te kondigen in de gemeenten Haacht, Boortmeerbeek en Kampenhout.

Uit voorzorg worden inwoners sinds 14 uur uit de omgeving geëvacueerd. Het gaat om de straten in de driehoek vaart - N21- een stukje grote baan en Elleveldweg: Pleinstraat, Tuinwijk, Oudestraat (Haacht), Industriestraat, Vingerstraat, Vaartstraat en Gebr.Jansensstraat). Geëvacueerden kunnen terecht in de cafetaria van 'Den box'(vrijetijdscomplex Den Dijk, Dijkstraat 1, Haacht) waar ze worden opgevangen door medewerkers van het Lokaal zorgbestuur Haacht. Inwoners kunnen ook naar vrienden of familie maar geven dan best hun gegevens door aan de politie.

Aan andere omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Deze maatregelen worden genomen uit voorzorg.

Mensen die ingeschreven waren op Be-Alert werden ook per sms op de hoogte gebracht van de evacuatie.