Hoeilaart en Overijse willen naar Oost-Brabant

Hoeilaart en Overijse willen naar Oost-Brabant

Hoeilaart en Overijse willen naar Oost-Brabant

De kans is groot dat onze regio binnenkort van 30 naar 32 gemeenten gaat. Overijse en Hoeilaart willen mee tot Oost-Brabant gaan horen en niet langer deel uitmaken van Halle-Vilvoorde. Steden en gemeenten moeten van de Vlaamse Overheid een keuze maken voor de regio waartoe ze willen behoren, samenwerken moet dan vooral binnen die regio gebeuren. Overijse en Hoeilaart willen de aansluiting met Tervuren, Bertem en Huldenberg niet verliezen en stellen dus voor over te stappen naar Oost-Brabant.

Gerelateerd nieuws

  • Leuvense onderzoekers realiseren doorbraak in onderzoek naar darmkanker: "Een aantal bacteriën specifiek gelinkt aan darmkanker"

    Leuvense onderzoekers realiseren doorbraak in onderzoek naar darmkanker: "Een aantal bacteriën specifiek gelinkt aan darmkanker"

  • Molenaar maalt zelf meel in Heimolen in Keerbergen: "Ons meel is van een totaal andere kwaliteit als dat van de meelfabriek"

    Molenaar maalt zelf meel in Heimolen in Keerbergen: "Ons meel is van een totaal andere kwaliteit als dat van de meelfabriek"

  • Huis aan Albert Renierplein in Aarschot waar tweede brandbom ontplofte onbewoonbaar verklaard

    Huis aan Albert Renierplein in Aarschot waar tweede brandbom ontplofte onbewoonbaar verklaard

  • Ijsbar Mokkatoff! in Tervuren verbiedt laptops in zaak: "Mensen zaten hier soms drie uur en bestelden maar één koffie"

    Ijsbar Mokkatoff! in Tervuren verbiedt laptops in zaak: "Mensen zaten hier soms drie uur en bestelden maar één koffie"

  • Tervuren vindt akkoord met Regie der Gebouwen over erfpacht Bootjeshuis, Koninklijke Moestuin en archeologische site met Sint-Hubertuskapel: "Willen sites nieuw leven inblazen"

    Tervuren vindt akkoord met Regie der Gebouwen over erfpacht Bootjeshuis, Koninklijke Moestuin en archeologische site met Sint-Hubertuskapel: "Willen sites nieuw leven inblazen"