Programma's

Koken

Hoofdafbeelding voor artikel Voorgerecht met bloemkool…

Koken

Francesca Sterckx neemt ons mee op een tocht vol culinaire ontdekkingen. Sterckx heeft daarbij veel aandacht voor lokale producten en de korte keten. Waarden die zij ook in haar eigen restaurant Mistinguett in Aarschot hoog in het vaandel draagt.

Koken, zaterdag en zondag op ROB-tv

In samenwerking met volgende partner:

Afleveringen

Voorgerecht met bloemkool en pancetta

Voorgerecht met bloemkool en pancetta

Carpaccio van bloemkool - pancetta - geitenkaas - couscous van broccoli - pompoenpitten - gedroogde bessen: (voor 2 personen)­1 bloemkool1 broccoli250 g

Steak tartaar met winterse groenten en truffelpuree

Steak tartaar met winterse groenten en truffelpuree

De bladeren vallen weer van de bomen. De hoogste tijd dus om onze benen weer onder de tafel te schuiven met de lekkerste gerechten, mét een aangepast wijntje.

Piepkuiken met winterse groenten en dragonsaus

Piepkuiken met winterse groenten en dragonsaus

Welkom bij een nieuwe, smaakvolle aflevering! Vandaag toveren we piepkuiken met spekjes op je bord, geserveerd met robuuste wintergroenten en een fluweelzachte

Rogvleugel met bisque en vermout

Rogvleugel met bisque en vermout

2 rogvleugelsbloemolie1 bakje champignons1 grote tomaat150 g garnalen6 bloemige aardappelen voor pureeScheutje melkKlontje boter2 sjalotbieslook1 citroen1 busse

Hazenpeper met veenbessen

Hazenpeper met veenbessen

Hazenpeper - veenbessen - appel - aardappelbolletjes met amandelschilfers:2 hazenschouderscognacazijn2 el wildfondveenbessenconfituurVoor de marinade:2 stengels

Koken aflevering 5: Open ravioli

Koken aflevering 5: Open ravioli

Deze reeks van Koken sluiten we af met een open ravioli van tomatencompote, courgettini en amandelschilfers. Genieten maar! Open ravioli / vis /courgettes

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Het voelt vandaag al als kerstmis, met deze zalige onglet, merg en bieslookpuree. Laat die feestdagen maar komen! Smakelijk!­­Recept (voor 2 personen):Merg /

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Een boswandeling, met je laarzen door de pasgevallen bladeren, en daarna samen rond de tafel voor een heerlijk bord witloofsoep met gerookte makreel. Genieten

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

In deze eerste aflevering gaat Francesca meteen de vegetarische toer op. Haar creatie van broccoli, gebakken sjalot, feta en gebrande babymaïs doet ons weer

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

2 x rode biet1 x Jonagold ( 1 om te garneren)1 x ui1 jeneverbesLaurierSuikerZoutPeperAzijnKnolselderNoten (fijn gehakt) bv walnoot of

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

8 filets tongschar1 klein blikje linzen2 x vaste tomaten2 x wortelen1 x rode ui1 x venkel2 x sucrine (slaharten)PeperZoutBoterSuikerAppelazijn1. Snij venkel

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image