Koken

Hazenpeper met veenbessen

Hoofdafbeelding voor artikel Hazenpeper met veenbessen

Hazenpeper met veenbessen

Hazenpeper - veenbessen - appel - aardappelbolletjes met amandelschilfers:


2 hazenschouders


cognac


azijn


2 el wildfond


veenbessenconfituur


Voor de marinade:


2 stengels selder


2 wortelen


2 ui


1 tl jeneverbessen


4 witoofstronkjes


8 spruiten


10 oesterzwammen of girollen


10 g veenbessen


1 appel


4 aardappelen vastkokend


amandelschilders




­Hazenschouders 12 uur voordien marineren in de rode wijn, azijn, selder, wortelen, ui, jeneverbessen, tijm, kruidnagel en laurier


Schouders uit de marinade halen, goed droogdeppen en afkruiden met peper en zout, aankleuren in boter


Marinade zeven en de schouders opnieuw toevoegen samen met de wildfond en veenbessenconfituur, op zacht vuurtje laten garen voor ongeveer een 3 tal uur. Het vlees is gaar wanneer je het heel makkelijk uit elkaar kan trekken.


Veenbesesen op een zacht vuurtje zetten met de suiker tot een compote


Van de aardappelen gaan we bolletjes draaien en deze koken in gezouten water, nadien aankleuren in een pan en op het einde mengen met geroosterde amandelschilfers


Oesterzwammen aanbakken


Spruitjes koken in gezouten water


Bolletjes draaien van de appel en deze aanbakken in boter


Na 3 uur de haas controleren en wanneer gaar het vlees van het bod verwijderen en in fijne stukjes trekken. Saus afsmaken met peper en zout, indien nodig  nog wat laten indikken of bijbenen met maïzena als ze nog te lopend is.


Dresseren:


In een diep bord de hazenpeper onderaan, hierop verdelen we de rest van onze garnituren willekeurig.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image