Koken

Voorgerecht met bloemkool en pancetta

Hoofdafbeelding voor artikel Voorgerecht met bloemkool…

Voorgerecht met bloemkool en pancetta

Carpaccio van bloemkool - pancetta - geitenkaas - couscous van broccoli - pompoenpitten - gedroogde bessen: (voor 2 personen)



1 bloemkool


1 broccoli


250 g geitenkaas (smeuïge)


4 el zure room


12 sneetjes pancetta


4 el gedroogde bessen (of rozijnen)


1 teen look


olijfolie


Pompoenpitten


Waterkers


peper


Zout




Deel van de bloemkool apart houden, de rest van de roosjes in dunne plakken snijden


Geitenkaas met zure room mengen tot een gladde saus, afkruiden met peper en zout


Bessen weken in koud water


Pompoenpitten roosteren in de oven en nadien fijn hakken


Bovenste deel van de resterende bloemkoolroosjes en broccoli met een mesje afschrapen (zodat je de korrelige textuur krijgt van couscous)


Dit mengen met wat olijfolie, peper en zout.


Schijfjes bloemkool aankleuren in de pan tot goudbruin


Pancetta krokant bakken (kan eventueel ook in de oven)



Dresseren:


Gebakken bloemkoolroosjes verdelen op het bord, sausje nonchalant verdelen;


Rest van de garnituren willekeurig verdelen, op het einde afwerken met de geroosterde pompoenpitten en waterkers.



Smakelijk, Francesca




Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image