Voorgerecht met bloemkool en pancetta
Carpaccio van bloemkool - pancetta - geitenkaas - couscous van broccoli - pompoenpitten - gedroogde bessen: (voor 2 personen)
1 bloemkool
1 broccoli
250 g geitenkaas (smeuïge)
4 el zure room
12 sneetjes pancetta
4 el gedroogde bessen (of rozijnen)
1 teen look
olijfolie
Pompoenpitten
Waterkers
peper
Zout
Deel van de bloemkool apart houden, de rest van de roosjes in dunne plakken snijden
Geitenkaas met zure room mengen tot een gladde saus, afkruiden met peper en zout
Bessen weken in koud water
Pompoenpitten roosteren in de oven en nadien fijn hakken
Bovenste deel van de resterende bloemkoolroosjes en broccoli met een mesje afschrapen (zodat je de korrelige textuur krijgt van couscous)
Dit mengen met wat olijfolie, peper en zout.
Schijfjes bloemkool aankleuren in de pan tot goudbruin
Pancetta krokant bakken (kan eventueel ook in de oven)
Dresseren:
Gebakken bloemkoolroosjes verdelen op het bord, sausje nonchalant verdelen;
Rest van de garnituren willekeurig verdelen, op het einde afwerken met de geroosterde pompoenpitten en waterkers.
Smakelijk, Francesca