Koken

Rogvleugel met bisque en vermout

Hoofdafbeelding voor artikel Rogvleugel met bisque en vermout

Rogvleugel met bisque en vermout

2 rogvleugels


bloem


olie


1 bakje champignons


1 grote tomaat


150 g garnalen


6 bloemige aardappelen voor puree


Scheutje melk


Klontje boter


2 sjalot


bieslook


1 citroen


1 busse krulpeterselie


200 ml room


Noilly Prat (vermout)


100 ml Witte wijn


250 g garnaalkoppen


1 el tomatenpuree


cognac


2 stengels selder


2 dikke wortelen


2 ui


2 Laurier


Tijm


1 steranijs


cayennepeper




Bisque:


Garnaalkoppen aanstoven samen met de selder, wortel, ui, steranijs, tijm, laurier, cayennepeper en tomatenpuree.


Blussen met cognac en het geheel onderzetten met water


20 minuten laten doorkoken, zeven en verder laten in koken tot 1/3


Puree:


Aardappelen koken, drogen op vuur, pureren samen met een scheutje melk en een klontje boter, afkruiden naar smaak


Saus:


Witte wijn en scheut vermout inkoken tot 1/4, room toevoegen en op nieuw inkoken tot 1/4, bisque toevoegen en laten inkoken tot gewenste dikte.


Champignons fijn snijden en aanstoven


Tomaten opzetten in kokend water voor enkele seconden, pellen, pitten verwijderen en in kleine blokjes snijden


Sjalot in zeer kleine brunoise snijden


Peterselie plukken en fijn hakken


Al deze garnituren toevoegen aan de saus en op smaak brengen met peper, zout en citroensap


Rog mooi droog deppen, afkruiden met peper en zout, vervolgens door de bloem wentelen


Goudbruin aanbakken en een 8-10 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180 graden


Dresseren:


Rogvleugel in het midden van een plat bord schikken, hierover de saus met garnituren, toefje puree er naast.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image