Steak tartaar met winterse groenten en truffelpuree
De bladeren vallen weer van de bomen. De hoogste tijd dus om onze benen weer onder de tafel te schuiven met de lekkerste gerechten, mét een aangepast wijntje. Deze aflevering zal de bloedrode Vietti de combinatie van truffelpuree en geroosterde noten gebruiken om het gerecht nog sterker te maken.
Op deze manier kan je zelf het gerecht klaarmaken:
Voor 2 personen
360 g picanha (vet verwijderd)
2 dikke augurken
1 x sjalot
1 eetlepel kappertjes
1 eidooier
Mosterd
Maïsolie
worcestershire sauce
Tabasco
Peper
Zout
400 g bloemige aardappelen
Melk
Boter
Nootmuskaat
1 x truffel
Slaharten
Witloof
Saus:
- Maak de saus door eerst te starten met een klassieke mayonaise (dooiers, mosterd en maïsolie)
- Nadien de saus afwerken met de worcestershire saus, tabasco en nog extra mosterd. Als je proeft moet de saus net TE straf van smaak zijn om zo te eten.
Puree:
- Aardappelen aan de kook brengen
- Afgieten en drogen op het vuur
- Puree afwerken met melk, boter, zout, boter en nootmuskaat.
- Truffel rijkelijk onder puree raspen.
- Slaharten en witloof aankleuren in boter en afkruiden met peper en zout.
Voor de tartaar :
- Versnij het vlees zo fijn mogelijk.
- Augurk, sjalot en kappertjes heel fijn versnijden.
- Vlees mengen met 2 koffielepeltje saus, kappertjes, sjalot en augurken.
- Klein beetje peper en zout maar niet te veel want de saus is al redelijk pittig. Naar wens kan er meer saus worden gemengd onder het vlees.
Smakelijk, Francesca