Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.
Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een heerlijke béarnaise. Smakelijk!
Recept (voor 2 personen):
Fazant / champignons / knolselder - aardappel - bearnaise:
2 fazantenfilets
100 g Mengeling Champignons (oesterzwam, beukenzwam)
1/2 teentje look
1/2 knolselder
6 Bloemige aardappelen
4 eidooier
gastrique
Dragon
100 g Boter
Peper
Zout
Aardappelen schillen alsook de knolselder, deze aan de kook brengen;
Filets afkruiden, aanbakken en enkele minuten in een voorverwarmde oven plaatsen;
Champignons aanstoven in boter, afkruiden en op het einde een klein beetje look toevoegen
Wanneer de aardappelen gaar zijn deze afgieten en pletten samen met wat melk, boter, peper en zout;
Eidooiers mengen met de gastrique, deze loskloppen op een zacht vuur tot het geheel gestold is, onmiddellijk de boter bij voegen en blijven roeren tot de boter is opgelost, eetlepel mosterd en dragon toevoegen, afkruiden met peper en zout
Dresseren:
Puree, hierop de filet
Rondom afwerken met de champignons en op het einde een klein beetje oversauzen met de bearnaise.