Koken

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een heerlijke béarnaise. Smakelijk!



Recept (voor 2 personen):



Fazant / champignons / knolselder - aardappel - bearnaise:



2 fazantenfilets


100 g Mengeling Champignons (oesterzwam, beukenzwam)


1/2 teentje look


1/2 knolselder


6 Bloemige aardappelen


4 eidooier


gastrique


Dragon


100 g Boter


Peper


Zout




Aardappelen schillen alsook de knolselder, deze aan de kook brengen;


Filets afkruiden, aanbakken en enkele minuten in een voorverwarmde oven plaatsen;


Champignons aanstoven in boter, afkruiden en op het einde een klein beetje look toevoegen


Wanneer de aardappelen gaar zijn deze afgieten en pletten samen met wat melk, boter, peper en zout;


Eidooiers mengen met de gastrique, deze loskloppen op een zacht vuur tot het geheel gestold is, onmiddellijk de boter bij voegen en blijven roeren tot de boter is opgelost, eetlepel mosterd en dragon toevoegen, afkruiden met peper en zout



Dresseren:



Puree, hierop de filet


Rondom afwerken met de champignons en op het einde een klein beetje oversauzen met de bearnaise.

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image