Koken

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Een boswandeling, met je laarzen door de pasgevallen bladeren, en daarna samen rond de tafel voor een heerlijk bord witloofsoep met gerookte makreel. Genieten maar van dit mooie herfsttafereel. Smakelijk!



Recept (voor 2 personen):



Witloofroomsoep /  gerookte makreel / spinazie / toast:


6 stronken witloof


2 x ui


1 g gerookte makreel


2 snedes brood


sjalot


Bieslook


Tjim


laurier


peper


Zout


Witloof samen met de ui aanstoven, onder zetten met water, tijm, laurier, peper en zout toevoegen;


Graat uit de makreel snijden en vel verwijderen. Het vlees in fijne stukjes trekken;


Brood insmeren met boter en aankleuren in de pan;


Spinazie aanstoven samen met de sjalot, op het einde de makreel eronder mengen


Soep mixen



Dresseren:


In het midden van het bord de toast leggen en hierop de spinazie verdelen, soep voorzichtig rondom gieten, afwerken met bieslook

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image