Maakbar nu ook in de Bib Leuven

Maakbar nu ook in de Bib Leuven

Maakbar nu ook in de Bib Leuven

Voortaan kan je ook vlak naast de bibliotheek in Leuven handgereedschap en klein tuingerief uitlenen bij Maakbar. Dat is een vrijwilligersorganisatie die Leuvenaars wil aanmoedigen om meer spullen te delen, herstellen en te hergebruiken. Je kan elke woensdagnamiddag, zaterdagvoormiddag en de eerste donderdag van de maand langsgaan. Daarvoor was er al een Maakleerplek in de Vaartkom en in het Comeniusgebouw op de Tiensevest, ook daar kan je dus materiaal uitlenen voor een kleine 40 euro per jaar. De Bib Leuven hoopt later dit jaar nog andere sociale organisaties een plaatsje te bieden. 

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"