Nieuwe app laat jongeren ervaren hoe het is om slechtziend of rolstoelgebruiker te zijn

Nieuwe app laat jongeren ervaren hoe het is om slechtziend of rolstoelgebruiker te zijn

Nieuwe app laat jongeren ervaren hoe het is om slechtziend of rolstoelgebruiker te zijn

Jongeren laten ervaren wat het is om een beperking te hebben, dat is de bedoeling van een nieuwe app die vanmorgen is voorgesteld in het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Via virtual reality kunnen jongeren eventjes als slechtziende of als rolstoelgebruiker door het leven gaan.  

Wie ook eens via virtual reality wil ervaren hoe het voelt om hulpbehoevend te zijn, vindt meer informatie op de website van JOHH trofee switch, johhtrofee.be. Scholen en jeugdbewegingen kunnen zich trouwens inschrijven om een koffertje te lenen met tools om een beperking echt te voelen. Ze kunnen ook filmpjes insturen om leuke prijzen te winnen.

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"