Nog geen enkele rode kaart voor amokmakers in Leuven

Nog geen enkele rode kaart voor amokmakers in Leuven

Nog geen enkele rode kaart voor amokmakers in Leuven

Tot op heden is er zo nog geen plaatsverbod uitgedeeld aan amokmakers op de Oude Markt in Leuven. Sinds 8 oktober kunnen die een verbod krijgen om op de Oude markt te komen, een zogenaamde Rode kaart. De politie is wel bezig met de opbouw van enkele dossiers. Dat zijn er van mensen die regelmatig betrokken zijn bij kleinere incidenten. Wanneer dat maar niet onder controle geraakt, komen ook zij in aanmerking voor een plaatsverbod. Dat de politie in die 6 weken dat het regelement actief is, nog geen enkele rode kaart heeft moeten uitdelen, beschouwt ze als een goed teken. Want dat betekent dat zware inbcidenten op en rond de Oude Markt uit zijn gebeven.

Gerelateerd nieuws

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "Veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "Veel leuker dan stilzitten op een stoel"

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats