Overtreders coronamaatregelen voor politierechtbank, veel uitvluchten en fikse boetes

Overtreders coronamaatregelen voor politierechtbank, veel uitvluchten en fikse boetes

Overtreders coronamaatregelen voor politierechtbank, veel uitvluchten en fikse boetes

In Leuven zijn vandaag zo'n 20 mensen voor de rechtbank verschenen voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Een paar keer per maand houdt de Leuvense politierechtbank zo'n themazitting, waar alleen maar zaken over de coronamaatregelen voorkomen. Sommigen hielden zich niet aan het samenscholingsverbod, of ze maakten tijdens de eerste lockdown een niet-essentiële verplaatsing. Aan excuses was er alleszins geen gebrek, maar de meesten kwamen toch met een fikse boete buiten.

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"