Volkscafé De Lantaarn aan de Vaartkom in Leuven moet na meer dan 100 jaar de deuren sluiten

Volkscafé De Lantaarn aan de Vaartkom in Leuven moet na meer dan 100 jaar de deuren sluiten

Volkscafé De Lantaarn aan de Vaartkom in Leuven moet na meer dan 100 jaar de deuren sluiten

Projectontwikkelaar ViRiX start binnen een jaar met de renovatie van het gebouw waar nieuwe woningen komen. En dus is er geen plaats meer voor het legendarische café in haar huidige vorm. Eigenaars Marc en Marina hebben het café 36 jaar lang gehuurd van AB InBev, maar die hebben het nu doorverkocht aan ViRiX. De brouwerij had de uitbaters altijd beloofd dat het café op de huidige locatie kon blijven maar dat blijkt nu dus niet het geval. 

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"