Justitie

2 mannen doen zich voor als agenten en persen jongen van 15 af in Diest

Een nietvermoedende jongen van 15 wordt zaterdag om zeven uur 's avonds in het centrum van Diest , op de Grote Markt, tegengehouden door twee mannen die zich voordoen als politieagent. De jongen stapt van de fiets en de twee mannen vragen hem zijn portefeuille, gsm en draadloze oortjes te geven. Ze nemen het geld uit de portefeuille en de oortjes in beslag. Het duo dwingt hem daarna de bank binnen te gaan om een som geld af te halen. Maar wanneer dat door een technisch probleem niet lukt, krijgt het minderjarige slachtoffer enkele rake klappen in het gezicht. De jongen kan ontsnappen en belt thuis meteen de echte politie op.

Iets voor half tien krijgt de politie nog een vreemde oproep binnen. Twee mannen lopen door het ziekenhuis in Diest en dragen een doktersjas, maar het zijn helemaal geen dokters. Eén van hen draagt een rode pet, wat overeenkomt met de beschrijving die de vijftienjarige jongen eerder op de avond deed.

De politie arresteert de twee mannen in het ziekenhuis. De twee verdachten: een man van 23 uit Leuven en een man van 24 zonder wettige verblijfplaats in België, hebben op dat moment nog een som geld op zak en de draadloze oortjes van de jongen. Ze geven toe de doktersjassen gestolen te hebben, maar over het voorval met de jongen herinneren ze zich niets.