Hagelandse wijndomeinen zetten deuren open tijdens Sprankelijk Hageland: "Onze druiven worden bekender, ook in het buitenland"

Hagelandse wijndomeinen zetten deuren open tijdens Sprankelijk Hageland: "Onze druiven worden bekender, ook in het buitenland"

Hagelandse wijndomeinen zetten deuren open tijdens Sprankelijk Hageland: "Onze druiven worden bekender, ook in het buitenland"

Er is almaar meer vraag naar Hagelandse wijnen. In de traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Portugal wordt het stilaan zo heet dat de druiven het er niet zo goed doen en dus kijkt zowat heel de wereld naar bijvoorbeeld onze regio. De Hagelandse hellingen met zandsteen in de bodem zorgen ervoor dat de Hagelandse wijnen er op verschillende internationale wedstrijden bovenuit steken en de verkoop dus toeneemt. Voor de oogst is het nu nog net wat te vroeg, maar je kan de verschillende wijndomeinen wel zelf gaan ontdekken tijdens de zevende editie van Sprankelend Hageland.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Verschillende activiteiten Buitenspeeldag gaan binnen door of zijn volledig afgelast door slechte weer

    Verschillende activiteiten Buitenspeeldag gaan binnen door of zijn volledig afgelast door slechte weer

  • Vlaams-Brabant erkent 99 streekproducenten met officieel Streekproducten-label

    Vlaams-Brabant erkent 99 streekproducenten met officieel Streekproducten-label

  • Agentschap Wegen en Verkeer heeft 175 ton sluikstort en zwerfvuil opgeruimd langs Vlaams-Brabantse gewest- en snelwegen

    Agentschap Wegen en Verkeer heeft 175 ton sluikstort en zwerfvuil opgeruimd langs Vlaams-Brabantse gewest- en snelwegen

  • Ontdek de gloednieuwe website van ROBtv, helemaal aangepast aan gebruik op je smartphone!

    Ontdek de gloednieuwe website van ROBtv, helemaal aangepast aan gebruik op je smartphone!

  • Binnenkijken bij grootste bakker van de regio "Het Brood": "We breiden uit, maar dit is geen fabriek, het blijft artisanaal"

    Binnenkijken bij grootste bakker van de regio "Het Brood": "We breiden uit, maar dit is geen fabriek, het blijft artisanaal"