Studententeam KU Leuven ontwikkelt racewagen die zowel met als zonder piloot kan racen

Studententeam KU Leuven ontwikkelt racewagen die zowel met als zonder piloot kan racen

Studententeam KU Leuven ontwikkelt racewagen die zowel met als zonder piloot kan racen

Formula Electric Belgium, een studententeam van de KU Leuven en Thomas More Hogeschool, heeft de eerste Belgische racewagen ontwikkeld die volledig zonder piloot kan racen. Het team plaatste zich deze week met hun wagen Apollo voor de Formula Student Germany, de grootste ingenieurscompetitie ter wereld. Hier worden elk jaar ingenieursstudenten vanuit de hele wereld uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen. Het is ook de eerste wagen van ons land die zowel met als zonder piloot kan racen.

Gerelateerd nieuws

 • Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

  Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

 • Familie Appeltans niet aanwezig op langverwachte eerste procesdag

  Familie Appeltans niet aanwezig op langverwachte eerste procesdag

 • 29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

  29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"