Leuven onderzoekt mogelijkheid om aantal rijbanen op de ring te verminderen

Leuven onderzoekt mogelijkheid om aantal rijbanen op de ring te verminderen

Leuven onderzoekt mogelijkheid om aantal rijbanen op de ring te verminderen

In Leuven onderzoekt de stad samen met de Vlaamse overheid of het mogelijk zou zijn om het aantal rijbanen te verminderen op de ring, op sommige plaatsen. Dan zou je bijvoorbeeld maar twee rijbanen hebben, één in elke richting. Op die manier komt er veel plaats vrij, bijvoorbeeld voor fietspaden en voetpaden, een busbaan of extra groen. De volledige ring éénrichtingsverkeer maken, zoals de stad Mechelen gaat doen, is niet aan de orde.

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"