Ontdek het mooiste van Zuid-Afrika dankzij ROBtv!

Thema Travel in Diest geeft de kijkers van ROBtv de kans om aan een voordeeltarief het mooiste van Zuid-Afrika te ontdekken tijdens een 10-daagse reis naar dit veelbelovende land.

Je volgt het spoor van de Nederlandse gelukzoekers en boeren door de bergen van Zuid-Afrika en verkent daarbij de allermooiste natuurparken van Zuid-Afrika.

Ontdek de Magoebaskloof, de Blyde River Canyon (die volgens kenners mooier is dan de grand canyon) en natuurlijk het Kruger National Park waar je maar liefst 3 volle dagen verblijft. Je maakt de mooiste safari's ter wereld, oog in oog met wilde dieren, steeds onder begeleiding van ervaren rangers.

Je maakt deze rondreis volgens het 'slow travel' principe. We proberen dus niet om dit gigantische land in 10 dagen te doorkruisen, maar nemen uitgebreid de tijd om te genieten van de ongeziene natuurpracht, de kleurrijke lokale bevolking en hun rijke culturele tradities, de voortreffelijke wijnen en gastronomie en nog veel meer. Niet zoals bij de klassieke Zuid-Afrika tours waarbij je opstaat voor dag en dauw, dagelijks honderden kilometers per bus aflegt en kostbare tijd verliest met binnenlandse vluchten.

Meer info: klik hier 

PROGRAMMA

DAG 1: Brussel - Johannesburg

Je vertrekt 's avonds in Brussels Airport voor een rechtstreekse vlucht naar Johannesburg met Air Belgium. Je bagage en maaltijden tijdens de vlucht zijn alvast inbegrepen. Tussen Brussel en Johannesburg is er geen tijdsverschil, dus dat is alvast een groot voordeel.

DAG 2: Magoebaskloof

De volgende ochtend kom je aan in Johannesburg en word je verwelkomd door je lokale gids. Daarna volgt de transfer naar de Magoebaskloof.

Magoebaskloof, het tweede grootste natuurlijk bos van Zuid-Afrika, is een prachtig bergachtig gebied in de Limpopo provincie. Gelegen op het uiterste puntje van de Drakensberg zijn deze bergen en valleien de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Hier kan je volledig tot rust komen in weelderige subtropische vegetatie en frisse, schone lucht inademen. Deze kloof wordt ook wel 'het land van de zilveren nevel' genoemd omdat de bergen en valleien vaak gehuld zijn in zachte mist. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers met een landschap van dichte inheemse bossen, eucalyptus- en dennenboomplantages, cycaden en bushveld-land.

Je overnacht in het Orion Magoebaskloof Hotel. Buiten in de tent met een groot kampvuur kan je genieten van een traditioneel Zuid-Afrikaans Potjiekos welkomstdiner.

DAG 3: Hazyview

Na het ontbijt en de check-out vertrek je van de Magoebaskloof richting Hazyview. Onderweg hou je halt bij de idyllische Debengeni Watervallen, waar de Ramadipha Rivier zich trapsgewijs in het 80 meter dieper gelegen natuurlijk zwembad stort.

Aankomst in Hazyview en vrije lunch. Vandaag kan je genieten van een vrije namiddag of kiezen voor een optionele activiteit zoals een kennismaking met de Afrikaanse olifanten of een rafting op de rivier.

Diner en overnachting in het HIppo Hollow Country Estate

DAG 4: Blyde River Canyon

Vandaag zet je koers naar de beroemde Panoramaroute, gelegen aan de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon ter wereld. Een bezoek aan de kolkgaten van Bourke's Luck en de uitkijkpunten van de 3 rondavels en God's Window mogen hierbij niet ontbreken.

's Avonds dineer en overnacht je opnieuw in het Hippo Hollow Country Estate in Hazyview.

DAG 5: Kruger Nationaal Park

Na het ontbijt en de check-out reis je naar het Nkambeni Safari Camp, nabij het Kruger Nationaal Park. Dit is je thuis voor de komende 3 nachten. Hier, in het wereldberoemde Kruger Nationaal Park, wachten je spannende en persoonlijke wildlife ervaringen in een exclusieve 11500 hectare grote privé site.

Vrije lunch en vrije namiddag. Je kan relaxen bij het zwembad of kiezen voor een optionele safari gamedrive (niet inbegrepen).

Diner en overnachting in Nkambeni Safari Camp.

DAG 6: Kruger Nationaal Park

Ochtendstond heeft goud in de mond. Zeker vandaag, want je gave om 'The Big Five' te spotten wordt getest. Met een ontbijtpakket op zak vat je de tocht aan. Onderweg geniet je van prachtige panorama's van het Krugerpark.

Je gaat op zoek naar groot en klein wild onder leiding van ervaren rangers die je graag meer vertellen over de Kruger-wildernis. Van al dat zoeken krijg je honger. Na een lunch in één van de kampen (niet inbegrepen), ga je verder op verkenning. In de late namiddag keer je terug naar de lodge waar je volledig tot rust kan komen. 's Avonds kan je genieten van een heerlijk avondmaal.

Overnachting opnieuw in Nkambeni Safari Camp

DAG 7: Kruger Nationaal Park

Vandaag kan je genieten van een onstpannende dag in de logde. Je kan ook deelnemen aan een optionele ochtendsafari.

Vrije lunch. In de late namiddag ontmoet je de groep bij de receptie van de lodge voor een zonsondergang in het Kruger Nationaal Park.'s Avonds staat er een Boma Diner onder de Afrikaanse sterrenhemel op het programma (inbegrepen).

Overnachting opnieuw in Nkambeni Safari Camp

DAG 8: Mpumalanga Highlands

Na het ontbijt en de check-out vertrek je richting de Olifants River Logde, waar je de laatste nacht zal doorbrengen van je Afrikaanse avontuur. Vrije lunch.

Verborgen in de Great Olifants River Gorge, verscholen tegen de oevers van de machtige rivier, vind je de Olifants River Lodge. Hou je klaar om gewekt te worden door de roep van de Visarend en geniet van het getjilp en gekwetter van de 100 soorten vogels.

Diner en overnachting Olifants River Lodge

DAG 9: Pretoria

Na het ontbijt en de check-out rij je richting Pretoria. Daar maak je een stop bij het Voortrekker Monument, een majestueus granieten gebouw, opgetrokken ter ere van de heroïsche Grote Trek van de Afrikaner Boeren tussen 1835 en 1843. Vrije lunch.

Bij voldoende tijd maak je ook nog een stop aan de Uniegebouwen vooraleer je naar de luchthaven van Johannesburg gaat voor de terugvlucht naar België.

DAG 10: Johannesburg - Brussel

De volgende dag kom je weer aan in Brussel.

PRIJZEN & PERIODE

De deelname prijs bedraagt 2.450 euro per persoon

Periode: 03/12/2023 - 12/12/2023 (10 d. en 9 n.)

Singletoeslag: 350 euro

Inbegrepen:

 • Lijnvluchten vanuit Brussel naar Johannesburg
  (met Air Belgium inclusief bagage)
 • Rondreis volgens het 'slow travel' principe
  (op maat van genieters, dus onthaast reizen)
 • Luxueuze, centraal gelegen hotels en lodges
 • Maaltijden zoals vermeld in programma (half pension +)
 • Uniek programma met ALLE vermelde inkomgelden
 • Ervaren gids ter plaatse (Zuid-Afrikaanse / Engelstalig)
  (één vaste gids die de hele reis met je meereist)
 • Permanentienummer (24/7)
 • Handige Thema Travel app

Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde maaltijden
 • Optionele uitstappen (Excursiepakket: € 150 p.p.)
 • Fooien en servicekosten (ongeveer 5 euro/persoon per dag)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (optioneel)

Meer info of wil je deze reis boeken?: Klik hier voor alle info 


Interesse? Bel naar Thema Travel op 078/15 27 07 of stuur een e-mail naar info@thematravel.be om je in te schrijven voor deze infoavond en kom zo alles te weten over deze mooie reis.