ROB-tv Parelroutes Aarschot

De ROB-tv Parelroutes Aarschot

De verborgen parels van Aarschot... Met deze insteek zijn we begonnen aan de toeristische ontdekking van Aarschot en omstreken. En wat voor een parels hebben we ontdekt. Mooie fietspaden en routes, plekjes die verborgen zijn voor het grote publiek, locaties met een verhaal,... Kortom echte verborgen parels!

Om deze parels aan het grote publiek te tonen hebben ROB-tv en de stad Aarschot de ROB-tv Parelroutes gelanceerd. 3 interessante en uitdagende routes waar jong en oud plezier aan kunnen beleven. 

Wat houden de ROB-tv Parelroutes precies in?

1. ROB-tv Wandelroute voor kids

Een wandeling van ongeveer 5 kilometer waar gezinnen aan de hand van opdrachten en foto's hun weg kunnen vinden doorheen het parcours. Onderweg los je de vragen op en kom je leuke plekken tegen die zeker de moeite waard zijn!

2. ROB-tv Fietsroute voor kids

Een fietstocht voor kinderen over een parcours van 10 kilometer. De route is volledig bewegwijzerd en onderweg zijn er interessante stopplaatsen om leuke plekjes te ontdekken. Ook hier zijn er vragen voorzien om onderweg vrijblijvend op te lossen.

3. ROB-tv Fietsroute voor de recreatieve fietsers

Deze bewegwijzerde route is voor de recreatieve fietser met vertrek en aankomst in Aarschot. Na het afleggen van deze route heb je een dikke 40 kilometer in de benen. 

Waar kan ik deze routes terugvinden?

Deze 3 routes zijn gebundeld in een handige gids met uitneembare kaart die voor slechts 4 euro te verkrijgen is in volgende verkooppunten:

Sportcentrum Demervallei

 • Contact: Demervallei 8, 3200 Aarschot – 016 56 020 15
 • Openingsuren Sportdienst: van maandag tot vrijdag van 8.30 – 12 uur en van 13 – 16 uur.
 • Openingsuren Sporthal: van maandag tot vrijdag van 9 – 12 uur en van 13 – 23 uur + zaterdag van 9 tot 23 uur + zondag van 9 tot 13 uur.

Dienst Toerisme

 • Contact: Elisabethlaan 103, 3200 Aarschot – 016 56 97 05 - toerisme@aarschot.bewww.hetgasthuis.be/toerisme
 • Openingsuren
  • Van dinsdag tot vrijdag van 9 – 12 uur en van 13 – 16.30 uur
  • Zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur
  • Gesloten op maandagen en wettelijke feestdagen (uitgezonderd 15 augustus)

Brasserie De Moedermeule (tijdens openingsuren)

 • Contact: Hondsheuvel 3, 3200 Gelrode – 016 56 49 83 - www.facebook.com/de.moedermeule
 • Openingsuren
 • Van donderdag tot en met zondag van 12 - 20.45 uur (voor de meest up-to-date openingsuren best contact openemen met de brasserie. Door de Corona maatregelen kan hier een wijziging in ontstaan).

!!! Als extra troef bevat deze gids nog kortingsbonnen voor horecazaken in de buurt die je onderweg tegenkomt. Vergeet dus zeker niet om ze onderweg in te ruilen!

 

Wedstrijd voor de kinderen

Aan de wandel- en fietsroute voor kids is er nog een leuke wedstrijd verbonden. Kinderen kunnen de vragen oplossen en deze aan ROB-tv bezorgen en wij zorgen voor een leuke attentie. Antwoordformulieren mogen doorgemaild worden naar parelroute@robtv.be of opgestuurd worden naar ROB-tv, Parelroute, Vaartdijk 3 bus 401 in 3018 Wijgmaal.

 

Meer info?

 

Wenst u nog meer info of zijn er vragen? Aarzel niet en stuur gerust een mail naar parelroute@robtv.be        Veel plezier!