Justitie

Advocaat praeses Reuzegom: "Alles is gezegd, op de plaats waar we het moesten doen"

Deze voormiddag kwam de verdediging verder aan het woord op het proces rond de dood van Sanda Dia. Advocaat Joris Van Cauter pleitte schuldig voor zijn cliënt aan de onopzettelijke kwalificaties, zoals de onopzettelijke doding. Hij vroeg de vrijspraak voor de opzettelijke kwalificaties, het toedienen van stoffen met de dood tot gevolg en schuldig verzuim. Hij vroeg het hof om een werkstraf op te leggen, in tegenstelling tot de 24 maanden celstraf die het openbaar ministerie maandag vroeg. 

Advocaten Jan De Man en Bram De Man vroegen over de gehele lijn de vrijspraak voor hun cliënten. Bram De Man stelt dat er ook bij onopzettelijke doding "de mogelijkheid zou moeten geweest zijn dat de schade voorzienbaar was", maar dat is volgens hem niet zo. "Zelfs al is er sprake van een lichte fout. Wat is dan het oorzakelijk verband tussen wat mijn cliënt heeft gedaan en wat er gebeurd is?", zei De Man. 

Het proces is nu geschorst voor de middagpauze. Deze namiddag is het uitkijken naar de pleidooien van de advocaten van de praeses en de schachtentemmer, voor wie de hoogste celstraffen worden gevorderd.