Nieuws

Dronken bestuurder rijdt drie geparkeerde auto's aan op parking Bodart in Leuven, ook ander voertuig in beslag genomen van chauffeur onder invloed

Woensdag om 00.15u kruiste een politiepatrouille in de Koning Albertlaan in Kessel-Lo een auto waarvan de bestuurder de veiligheidsgordel niet droeg. De ploeg reed het voertuig achterna en zette het aan de kant voor een controle. De 40-jarige bestuurder gaf de indruk onder invloed van alcohol te zijn. De ademtest die erop volgde bevestigde dit. Aangezien de man niet in België woont, moest hij de boete van 1.386 ter plaatse betalen. Omdat de bestuurder niet in de mogelijkheid was te betalen, werd zijn voertuig tijdelijk in beslag genomen.

Woensdag omstreeks 5.15u botste een 22-jarige automobilist op parking Bodart in Heverlee tegen een geparkeerde wagen. Door de impact van de aanrijding raakten ook drie andere geparkeerde voertuigen beschadigd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen. De twintiger bleef ongedeerd, maar legde wel een positieve alcoholtest af. Zijn voertuig raakte zodanig beschadigd dat het getakeld moest worden. De politie stelde proces-verbaal op.