Dorien Meulenijzer (Vooruit) stopt als voorzitter van Leuvense gemeenteraad

Dorien Meulenijzer (Vooruit) stopt als voorzitter van Leuvense gemeenteraad

Dorien Meulenijzer (Vooruit) stopt als voorzitter van Leuvense gemeenteraad

Op 1 januari stopt Dorien Meulenijzer als voorzitter van de Leuvense gemeenteraad. Ze geeft de fakkel door aan gemeenteraadslid Hannes De Geest van dezelfde partij Vooruit. Meulenijzer is voorzitter van de gemeenteraad in Leuven sinds januari 2019. Ze zette vooral in op modernisering en digitalisering zegt ze. Meulenijzer wil zich voortaan toespitsen op Fixability, haar eigen adviesbureau voor senioren of mensen met een handicap. Dat wordt moeilijk te combineren met het voorzitterschap. Vanaf januari neemt Hannes De Geest van Vooruit het roer over, minstens tot aan het eind van deze legislatuur in 2024. 

Gerelateerd nieuws

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

 • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

 • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

  Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"