Justitie

Jonge gewapende mannen (17 en 18) doen zich voor als potentiële kopers Audi RS6 bij carjacking in Rotselaar en worden pas gevat na klopjacht

Lees hieronder het volledige persbericht van het Parket van Leuven:

Op dinsdag 20 september 2022 rond 16u30 had een man uit Rotselaar afgesproken met 2 potentiële kopers die geïnteresseerd waren in zijn Audi RS 6. De man reed de wagen buiten en deed een rondgang met de kopers. Volgens de verklaring van het slachtoffer haalde plots één van de verdachten een vuurwapen uit zijn zak en werd hij hiermee bedreigd. Het slachtoffer probeerde zich te verweren waarop er werd geduwd en getrokken. De tweede verdachte kwam mee tussen, het slachtoffer werd vervolgens verschillende keren geslagen en gestampt. De verdachten zijn dan in de auto gestapt en zijn weggereden. Het slachtoffer heeft meteen de politie verwittigd.  

PZ BRT ging meteen op zoek naar de gestolen wagen. De omliggende zones werden mee in kennis gesteld. Een ploeg van de PZ BRT kon de wagen uiteindelijk aantreffen aan een tankstation in Aarschot. De verdachten reden aan een zeer hoge snelheid weg, de politie probeerde het voertuig te achtervolgen. Ook een ploeg van PZ BHK kwam het voertuig tegen en zette mee de achtervolging in. De verdachten probeerden te vluchten richting Herselt, ook daar werden alle omliggende zones mee opgeroepen om het voertuig op te sporen. Uiteindelijk werd de helikopter mee ingeschakeld om het voertuig te lokaliseren. Deze kon het voertuig terugvinden in Westerlo naast een groot maïsveld. De bemanningsleden van de helikopter konden zien hoe de verdachten in het maïsveld richting een bos vluchtten. De politie ging de verdachten achterna, zij konden uiteindelijk met behulp van de helikopter de verdachten lokaliseren. De eerste verdachte gaf zich over nadat de agenten hem onder schot hielden, de tweede vluchtte opnieuw verder het bos in. De tweede verdachte kon niet veel later eveneens worden opgepakt. 

Beide verdachten, twee mannen van 18 en 17 jaar oud komende uit Duitsland, werden gearresteerd en overgebracht voor verhoor. Tijdens het verhoor wensten zij niets te verklaren. 

Het parket van Leuven heeft vandaag voor beide verdachten de onderzoeksrechter gevorderd. Deze zal het onderzoek naar de feiten nu verder leiden. Voor de minderjarige verdachte werd eveneens de jeugdrechter gevorderd.