Politiek

Herentse fractie Herent21 zal niet deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen

De Herentse fractie Herent21 zal niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024, dat werd op dinsdagavond bekendgemaakt door gemeenteraadslid Tom Denon, die al sinds 2012 lid is van de partij.

De partij Herent21 werd ongeveer 12 jaar geleden opgericht door ex-schepen en ex-Vlaams Parlementslid Jos Bex. Niet veel later kwamen ook Stef Tosseyn (schepen van jeugd en sport van 2000 tot 2006) en Tom Denon bij de partij. 

Na twee legislaturen in de gemeenteraad te zetelen, heeft de fractie besloten op het einde van deze legislatuur zich te ontbinden. Volgens de leden zijn er verschillende redenen voor die beslissing, en is het in het huidige politie landschap zeer moeilijk om als "kleine" fractie stand te houden.

Onder meer Stijn Burie, huidig gemeenteraadslid, zal zijn politieke carrière verderzetten als onafhankelijk raadslid tot het einde van deze legislatuur. Voor de verkiezingen van 14 oktober zal hij zich kandidaatstellen op de lijst van NVA-Herent. Gemeenteraadslid Tom Denon blijft deze legislatuur wel gewoon verder zetelen voor Herent21. In oktober zet hij zich kandidaat op de lijst Pact3020.

De lijst van Herent21 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.