In één jaar tijd vinden 218 jongeren hun weg naar het TEJO-huis in Leuven

In één jaar tijd vinden 218 jongeren hun weg naar het TEJO-huis in Leuven

In één jaar tijd vinden 218 jongeren hun weg naar het TEJO-huis in Leuven

Het afgelopen jaar hebben 218 jongeren hun weg gevonden naar het TEJO-huis in Leuven. Het huis bestaat nog maar sinds september vorig jaar, en biedt een plaats waar jongeren tussen 10 en 20 jaar kunnen binnenlopen als ze hulp zoeken. Ze kunnen er enkele keren per week gratis én anoniem terecht voor een gesprek wanneer ze met allerlei vragen en problemen zitten zoals stress en angst of zelfs depressie en zelfmoordgedachten. Maar bijvoorbeeld ook rouwverwerking en relationele vragen komen vaak aan bod. Driekwart van de jongeren die bij het TEJO-huis in Leuven langskomt, zijn meisjes. Bijna 6 op de 10 jongeren komt uit de regio Leuven en één op de tien zit er op kot. In de coronacrisis is TEJO Leuven online therapiemomenten blijven aanbieden. Dat kan nu nog altijd, al is het TEJO-huis in de Verkortingstraat ook wel weer open. In de lente van volgend jaar verhuist het naar een woning op de Tervuursevest.

Gerelateerd nieuws

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

 • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

 • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

  Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"