Kinderen leren rechten kennen tijdens kinderrechtenfestival in stadhuis in Leuven

Kinderen leren rechten kennen tijdens kinderrechtenfestival in stadhuis in Leuven

Kinderen leren rechten kennen tijdens kinderrechtenfestival in stadhuis in Leuven

Wat hebben een goed leven, privacy en eigen inspraak met elkaar gemeen? Het is niet het begin van een goede mop maar 't zijn wel allemaal rechten die kinderen hebben. Omdat het vandaag de 30ste verjaardag van de Internationale Dag Van de Rechten van het Kind is, organiseerde de stad Leuven deze namiddag een kinderrechtenfestival in het stadhuis op de Grote Markt. Via verschillende infostandjes leerde de aanwezige jeugd spelenderwijs welke rechten ze hebben en waarom het zo belangrijk is dat die gerespecteerd worden. De kinderen beleefden dus een fijne maar ook leerrijke namiddag.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

    11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

    Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

    Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

    Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

    Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"