KU Leuven maakt bekend wie volgend jaar eredoctoraat krijgt

KU Leuven maakt bekend wie volgend jaar eredoctoraat krijgt

KU Leuven maakt bekend wie volgend jaar eredoctoraat krijgt

De KU Leuven heeft bekendgemaakt wie bij het patroonsfeest van volgend jaar, op 2 februari is dat, een eredoctoraat krijgt. De titels gaan dit jaar naar antropoloog Henrich, die onderzocht hoe de mens de meest succesvolle soort op aarde kon worden. De Argentijnse filmmaakster Lucrecia Martel werd al twee keer genomineerd voor de Gouden Palm in Cannes, ze is een belangrijke stem in het debat rond diversiteit. De Britse Chemisch ingenieur Mckinley is dé topautoriteit op het vlak van reologie, de wetenschapstak die zich bezighoudt met de beweging en vervorming van vloeistoffen en zachte materie.  Karen Sandler, juriste en ingenieur, is een voorvechtster van vrije en opensourcesoftware, vooral wat medische toepassingen betreft.  En Huda Zoghbi (68) tenslotte deed baanbrekend onderzoek naar zeldzame hersenaandoeningen. 

Gerelateerd nieuws

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

 • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

 • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

  Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"