Sport

Tour of Leuven nu zondag in Leuvense binnenstad: Alaphilippe, Kristoff, Nizzolo en meer

Wereldkampioen Julian Alaphilippe topt zondag de deelnemerslijst van de Tour of Leuven, die koers ken je ook wel als de Memorial Jef Scherens. Een volledig overzicht van alle deelnemers vind je HIER.

Persbericht organisatie: 

De koers komt op zondag 7 augustus terug naar Leuven. In de Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens keert wereldkampioen Julian Alaphilippe terug naar de plek waar hij vorig jaar zijn tweede wereldtitel veroverde. Andere blikvangers zijn onder andere sprintsensatie Arnaud De Lie, Alexander Kristoff, Dries De Bondt, Zdenek Stybar, Victor Campenaerts en Florian Vermeersch.

Julian Alaphilippe zorgde op 26 september van vorig jaar voor één van dé wielermomenten van het voorbije seizoen. Met een splijtende demarrage op de Sint-Antoniusberg, sindsdien omgedoopt tot de ‘Bult van Alaphilippe’, veroverde de Fransman zijn tweede wereldtitel bij de elite. De beelden van een vierende Alaphilippe op een volgepakte en uitzinnige Leuvense Grote Markt gingen daarna de wereld rond. 

Zondag keert de Fransman voor het eerst terug naar Leuven om te koersen. Met veel enthousiasme zal hij aan de start verschijnen. “Die 26ste september was een hele mooie dag die ik nooit ofte nimmer zal vergeten. Het betekent enorm veel voor mij om de film van die dag terug te kunnen afspelen tijdens de Tour of Leuven”, vertelt Alaphilippe. 

De tweevoudige wereldkampioen zal er de steun krijgen van een sterke ploeg. Zo verschijnt Quick-Step-Alpha Vinyl aan de start met onder andere Iljo Keisse, Zdenek Stybar, Stijn Steels, Bert Van Lerberghe en Tim Declercq.