Sport

Wegen KVK Tienen en trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken scheiden

Na een samenwerking van bijna 3 jaar scheiden de wegen van KVK Tienen en trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken. Dat laat de club weten in een statement op haar website. De voorbije dagen zijn er heel wat gesprekken geweest. En daaruit bleek dat er een verschil in visie is tussen de club en trainers Jo en Wiet. Daarom is in onderling overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. 

Voorzitter Johan Vos: ‘Onze trainers hebben de voorbije jaren prima werk geleverd. Daarom was dit geen makkelijke beslissing. Maar de stap van 3de amateur naar 1ste nationale in 2 jaar tijd is groot. En dan zijn er groeipijnen. Als de visie te ver uit elkaar ligt dan werkt het niet. Daarnaast is er uiteraard de bizarre voorbereiding door de corona-periode die het ook allemaal niet makkelijker heeft gemaakt. Maar je moet de club altijd voorop zetten en ingrijpen. Vandaar dat we in onderling overleg uit elkaar gaan.'

In december 2017 ruilde de toen 40-jarige Jo Claes Sporting Kampenhout voor de toenmalige 2de amateurclub KVK Tienen. Na een degradatie en de komst van T2 Wiet Van der Veken werd de club twee keer op een rij kampioen tot in eerste nationale. De voorbije weken ontstond er echter een te groot verschil in visie.

KVK Tienen bedankt Jo Claes uitdrukkelijk voor zijn engagement en de mooie resultaten. Wiet bedanken we voor zijn inzet en gedrevenheid. We wensen hen beiden veel succes in hun verdere trainersloopbaan. We kunnen beiden als club alleen maar aanraden bij andere teams.

Wiet van der Veken: 'Bedankt voor de gekregen kansen en de ervaring die ik bij KVK Tienen mocht opdoen. Ik wens de club nog een mooie toekomst en succes gedurende het komende seizoen.'

De club stelt eerstdaags een opvolger aan. Ondertussen worden de trainingen deze week tijdelijk geleid door sportief en technisch manager Bart Vanhoudt in afwachting van de nieuwe trainer.