Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

Ingrediënten - voor 4 personen

  •  kg brisket
  • 2 lieter runds- of kalfsbouillon
  • 2 grote uien
  • 1 venkel
  • 2 wortelen
  • 250 gr Parijse champignons
  • 1 chilipeper
  • 4 tenen look
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 6 kruidnagel
  • 10 jeneverbessen
  • 2 steranijs
  • 3 laurier blaadjes
  • 10 takjes tijm
  • 15 peperbollen
  • sojasaus
  • witte wijnazijn 


Bereiding

- Brisket onder zetten koud water, laten koken/pruttelen. Schuim geregeld afscheppen.

- Ondertussen ui, wortel en venkel grof versnijden, op bakplaat, beetje olie erover en +/- 20 min 200 graden oven. Dit moet goed kleuren.

- Brisket uit het water halen, onderzetten met de bouillon

- Voeg champignons, chili, look, peterselie, kruidnagel, jeneverbes, steranijs, laurier, tijm, peperbollen toe. Als ook de geroosterde groenten.

- Breng dit alles aan de kook, zet het vuur lager en laat minimum een uur pruttelen. Het vlees moet bijna uit mekaar vallen. 

- Haal het vlees eruit, bouillon zeven. De bouillon opwerken met sojasaus, witte wijnazijn en peper en zout.

Het vlees ‘pullen’ en opbakken in olie, goed afkruiden. Mag krokant gebakken worden.

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 2 zachtgekookte eieren

  • 200 gr noedels

  • 2 stronken witloof

  • kervel

  • 200 gr oesterzwam

  • 4 roosjes bloemkool

  • handvol erwten

  • sesamzaad

Bereiding

- Eieren +/- 6 min koken

- Noedels koken

- Witloof in lange julienne snijden 

- Oesterzwam opbakken

- Bloemkool roosteren in de oven (mengen met peper en zout, olie en +/- 10 min 200 graden)

- Noedels in het bord, vlees erop.

-  Bloemkool, witloof, erwten en oesterzwam erbij. Hete bouillon erover gieten, afwerken met kervel, sesamzaad, zachtgekookt ei en witloof.