Entrecote – wortel – dragon – grondwitloof

Entrecote – wortel – dragon – grondwitloof

Ingrediënten - voor 4 personen

    • Entrecote 800g – 1000g
    • 6 wortelen
    • 1 grote aardappel
    • Tijm
    • Laurier
    • Room
    • Boter
    • Citroen
    • Honing
    • 7 sjalotten
    • Dragonazijn
    • 2 stronken witloof
    • 4 takjes dragon
    • 1 dl witte wijn
    • 1 el kalfsfond


Bereiding

Entrecote: 50 graden in de oven

Dragonsaus:

  • 1 wortel en 1 sjalot stoven
  • De steeltjes van de dragon erbij
  • Blussen 0.5 dl dragonazijn en 1 dl witte wijn
  • 1 el kalfsfond en 1 dl room erbij, alles rustig laten inkoken
  • Door zeef, afkruiden en bij het doorzeven de fijngesneden dragonblaadjes erbij doen
  • Wortelcrème:
    • 5 wortelen en 1 aardappel koken in gezouten water met tijm en laurier
  • In blender met 1 el gezouten boter, 1 dl room, peper en zout, sap 1 citroen en een eetlepel honing
  • Sjalot doormidden snijden, bakken, middelmatig vuurtje, op gesneden kant, tot dit begint te karamelliseren. Op het einde blussen met azijn.
  • Entrecote bakken op een hoog vuur. Terug laten rusten in oven van 50 graden.
  • Witloof rauw, pezo, olijfolie

Afwerking:

  • Crème op bord
  • Entrecote erop
  • Witloof en sjalot dresseren
  • Saus er rond


Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be