Geroosterde bloemkool - dip van puntpaprika

Geroosterde bloemkool - dip van puntpaprika

Ingrediënten - voor 4 personen

Dip van puntpaprika 

  • 4 puntpaprika’s
  • 1 chili (zonder pitjes)
  • 3 tenen look
  • 3 tomaten
  • 50 g amandelen
  • peper en grof zout
  • 50 ml olijfolie
  • 25 ml rode wijnazijn
  • 25 ml witte wijnazijn
  • paar takjes verse tijm
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el honing

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • mengeling van helft boter en helft olijfolie
  • grof zout
  • goede olijfolie
  • citroen

Bereiding

  • Ingrediënten voor de dip: alles grof snijden, goed mengen en op een bakplaat met bakpapier 30 min in voorverwarmde oven van 180 graden
  • Uit de oven halen en wat laten afkoelen, takjes tijm eruit halen
  • In blender fijn mixen
  • 2 el volle yoghurt en 1 el honing toevoegen, naar smaak afkruiden met peper en zout
  • Bloemkool: groene bladeren mogen eraan blijven, enkel bovenaan beetje verwijderen zodat het wit van de bloemkool zichtbaar is
  • Grote pot met water (bloemkool moet er gemakkelijk in onder staan) koken met zout
  • Als het water kookt, bloemkool met wit naar onder en 6 min laten koken
  • Laten uitlekken
  • Oven 180 graden, bloemkool in zijn geheel erin met grof zeezout erop 
  • Gedurende 1u – 1u15 in oven laten. Wel om de 10 min de bloemkool bestrijken met een olijfolie/boter mengeling. Bloemkool moet goudbruin zijn.
  • Uit de oven halen en even laten staan. Kwaliteitsvolle olijfolie erover en zeste van citroen
  • Serveren met de dip van paprika