Geroosterde bloemkool - dip van puntpaprika

Geroosterde bloemkool - dip van puntpaprika
Ingrediënten - voor 4 personen
Dip van puntpaprika
- 4 puntpaprika’s
- 1 chili (zonder pitjes)
- 3 tenen look
- 3 tomaten
- 50 g amandelen
- peper en grof zout
- 50 ml olijfolie
- 25 ml rode wijnazijn
- 25 ml witte wijnazijn
- paar takjes verse tijm
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el honing
Bloemkool
- 1 bloemkool
- mengeling van helft boter en helft olijfolie
- grof zout
- goede olijfolie
- citroen
Bereiding
- Ingrediënten voor de dip: alles grof snijden, goed mengen en op een bakplaat met bakpapier 30 min in voorverwarmde oven van 180 graden
- Uit de oven halen en wat laten afkoelen, takjes tijm eruit halen
- In blender fijn mixen
- 2 el volle yoghurt en 1 el honing toevoegen, naar smaak afkruiden met peper en zout
- Bloemkool: groene bladeren mogen eraan blijven, enkel bovenaan beetje verwijderen zodat het wit van de bloemkool zichtbaar is
- Grote pot met water (bloemkool moet er gemakkelijk in onder staan) koken met zout
- Als het water kookt, bloemkool met wit naar onder en 6 min laten koken
- Laten uitlekken
- Oven 180 graden, bloemkool in zijn geheel erin met grof zeezout erop
- Gedurende 1u – 1u15 in oven laten. Wel om de 10 min de bloemkool bestrijken met een olijfolie/boter mengeling. Bloemkool moet goudbruin zijn.
- Uit de oven halen en even laten staan. Kwaliteitsvolle olijfolie erover en zeste van citroen
- Serveren met de dip van paprika