Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

Ingrediënten - voor 4 personen

  •  6 aubergines
  • peper
  • grof zout
  • ras el hanout
  • 2 sjalotten
  • 1 chili
  • 2 tenen look
  • 2el griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • scheut witte wijnazijn
  • 1 kg lamsgehakt
  • 150 g feta
  • 40g panko


Bereiding

- Oven voorverwarmen 190 graden

- Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.

-Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.

Voor de baba ganoush

- Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten. 

- Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.

- Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.

- De aubergines vullen met het gehakt.

Voor de crumble: 

feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie 

- De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 250 g parelcouscous

  • 1/2 komkommer

  • 1 puntpaprika

  • 4 lente ui

  • 40 g peterselie

  • 15 g munt

  • 15g koriander

  • 1 dl witte wijnazijn

  • 1 dl olijfolie

  • 1 el gerookte paprika poeder

  • 1 el chilipoeder

  • zeste en sap van 1 citroen

  • jonge sla

Bereiding

- Couscous koken. 

- Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.

- Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.

- Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.