Gevulde tomaat - verse kaas - groene saus

Gyoza zwarte pens – appel – witloof
Voor 4 personen
Benodigdheden
Kruidensaus
2.5 dl arachide of druivenpitolie
20 g koriander
20 g dragon
40 g peterselie
40 g basilicum
Rode chilipeper zonder pitjes
Sap van 0.5 citroen
1 dl sushi azijn
Peper en zout
Tomaat
4 tomaten
125 g fetakaas/geitenkaas
20 g dille of ander fris kruid
Snuif gerookt paprika poeder
Peper en zout
Scheut olijfolie
Bereiding
Kruidensaus
- Doe de kruiden en chilipeper in de blender met het sap van citroen en sushi azijn
- Laat fijn blenden tot een groene pasta
- Laat draaien en giet de olie er rustig erbij tot het een mooie kruidensaus
- Afkruiden met peper en zout naar smaak
Tomaat
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de tomaten in, maar niet erdoor
- Blendt de kaas met de dille, gerookt paprika poeder, scheut olijfolie en peper en zout
- Doe het geheel in een spuitzak en laat het opstijven in de koelkast
- Vul de tomaten met de kaasmengeling
- 15 min in de oven
Noten
Noten roosteren in droge pan en vervolgens fijn hakken
Crumble zwarte olijven
- Op voorhand maken, kan enkele weken worden bewaard in een gesloten potje
- Verwarm de oven op 150 graden en leg de zwarte olijven (zonder pit) op bakpapier erin voor ongeveer 2u
- Maak er nadien een crumble van in de blender
Afwerking
-
Dresseer de groene kruidensaus op het bord
Leg de tomaat er op, noten en crumble olijf erover
Afwerken met kervel en olijfolie
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproducten uit dit recept? Hier kan je het vinden:
-
Verse Kaas van de Melkerhei in Linter
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be